Ideální bydlení - internetový server o bydlení

Ideální bydlení - internetový server o bydlení

Úvod

Byt a dům

Stavba

Zahrady

Insiprace

Finance

Ke stažení


Byt a dùm
 

Byt a dům
 

Stavba 
 

Zahrady 
 

Inspirace
 

Kancelář 
 

Finance 
 

Ke stažení 
• Archiv
 

Kontakt 
• Kontakty
 

Doporučujeme 
 



  I grilování má svá pravidla: Naučte se grilovat jako profík!


Grilovací pravidla profíků

Ať už nedáte dopustit na klasiku a grilujete na grilu na uhlí, nebo dáváte přednost grilování ve velkém stylu a patříte k pyšným majitelům plynového či keramického grilu, osvojte si následující pravidla a budete mít jistotu, že vždy bude váš výsledek delikátní.

Tip: Další tipy, návody, recepty a především špičkové grilovací vybavení najdete na grilovani.cz

Buďte připraveni. Všechny grilovací pomůcky si před grilováním připravte. Nezapomeňte na náčiní, koření, papírové talíře, ubrousky, marinády, pečivo a další nezbytnosti. Očistěte a připravte rošt na gril a hlavně mějte připraveno dostatek paliva!

Udržujte vysokou teplotu. Grilované maso chutná nejlépe, když je připraveno za vysoké teploty přímým grilováním nad ohněm. Správnou teplotu poznáte následovně – Dejte ruku cca 8cm nad rošt. Pokud má oheň dostatečně vysokou teplotu, neměli byste ruku udržet na místě déle než 3 vteřiny.

Myslete na čistotu. Než na gril položíte první pokrm, vyčistěte rošt drátěným kartáčem. Po grilování rošt vyčistěte znovu.

Mažte gril olejem. Namočte papírovou utěrku v rostlinném oleji a před grilováním s její pomocí (a s pomocí kleští) potřete rozpálený rošt. Správně naolejovaný rošt se do masa krásně otiskne.

Otáčet, ale nepropichovat
. Aby bylo grilované maso krásně šťavnaté, nepoužívejte k jeho otáčení vidličku, ale kleště. Jakmile totiž maso propíchnete, šťáva z masa vyteče a výsledkem bude vysušené tuhé maso.

Potírejte chytře. Maso během grilování potírejte omáčkou, ale dejte si pozor. Nasládlé omáčky obsahující cukr se budou připalovat, proto s nimi počkejte až pár chvil předtím, než maso z grilu sundáte.

Znejte svoje maso. Při grilování masa, které budete grilovat nepřímo (žebírka či celá kuřata), vždy zavírejte víko. A nezapomeňte použít lupínky či třísky k uzení. Grilované maso bude chutnat nejlépe, když ho po sundání z grilu necháte chvíli odpočinout. Před servírováním ho na pár minut zabalte do alobalu a až poté servírujte.

Hodně zdaru!










© 2007 - 2018

Ideální bydlení

- internetový magazín o bydlení - všechna práva vyhrazena

Created by Leo Maxmedia